Rontix
Koiramaista menoa...

Ohjeita trimmiin tulevalle:

  • Varaa aikasi hyvissä ajoin, varsinkin näyttelytrimmauksiin, että saat haluamasi ajan. Suosittelen varaamaan seuraavan ajan jo valmiiksi edellisellä käynnillä. Huomaathan että turkin valmistelu näyttelyihin voi vaatia useampia trimmauskertoja ja näin ollen suunnittelu pitää aloittaa ajoissa.
  • Mikäli joudut perumaan ajan, tee se mahdollisimman ajoissa. Peruuttamattomista ajoista veloitan 30€ hyvitystä hukkaan menneestä työajasta. Peruutuksesta voi ilmoittaa myös tekstiviestillä, jos et tavoita minua soittamalla.
  • Ulkoiluta koirasi ennen trimmaukseen tuloa ja huolehdi ettei koirasi merkkaile sisälle tai trimmaajan piha-alueelle. Jos vahinko kuitenkin yllättää kerääthän koirasi jätökset pihan ympäristöstä, kiitos. Älä kuitenkaan anna koiran kastaa ja sotkea turkkiaan ulkona juuri ennen trimmausta.
  • Kerro minulle trimmauksessa huomioon otettavat asiat, esim. koiran mahdolliset krooniset sairaudet ja iho-oireet (ihottumien, luomien, kasvainten jne. sijainti kohdat), ikä, arkuus, epävarmuus, vihaisuus, turkin takkuisuus jne. Muista mainita näistä jo aikaa varatessa, varsinkin jos ne vaikuttavat merkittävästi työhön kuluvaan aikaan. Trimmaajalla on myös oikeus kieltäytyä trimmaamasta erittäin hankalasti käyttäytyvää koiraa.
  • Trimmaukseen ei saa tuoda sairasta koiraa, varsinkaan jos on epäilystä tarttuvasta taudista (kennelyskä, parvoripuli jne.) tai koiraa jolla on ulkoloisia (täit, väiveet, kirput.)
  • Voit itse vaikuttaa trimmauksen lopputulokseen sillä, kuinka hyvin pidät koirasi turkin kunnossa trimmausten välillä. Etenkin leikattavien rotujen kohdalla takuton, puhdas ja hyvin suoraksi föönattu turkki on helppo trimmata siistiksi, kun taas takkuista ja kiharaa karvaa ei koskaan saa yhtä tasaiseksi. Myös kullekin koiralle sopivalla trimmivälillä on merkityksensä, älä odota ihmeitä, jos trimmivälisi on päässyt venahtamaan pahasti yli. Trimmaaja ei ole taikuri, joka saisi nypittävälle koiralle taikaiskusta oikean mittaisen karvan, jos alta kasvava kerros on päässyt jo ylipitkäksi liian pitkän trimmivälin vuoksi.
  • Huolehdi että koirasi rokotukset ja madotukset ovat kunnossa.
  • Nypittäviä koiria ei tulisi pestä shampoolla kahteen viikkoon ennen trimmausta, koska pesun jälkeen karva on tiukemmassa ja puhtaasta karvasta on vaikeampi saada otetta. Tarvittaessa kuraisia tassuja ja vatsan alustaa voi toki huuhdella vedellä.
  • Koneella ajettavat / leikattavat koirat tulisi tuoda puhtaana trimmaukseen, etteivät saksien ja koneen terät tylsy. Kuitenkin mikäli turkissa on paljon isoja takkuja, joita et saa itse selväksi, on parempi ettet pese koiraa, koska pesu voi huovuttaa takut entistä pahemmiksi.
  • Älä päästä koiraasi irti luonani, koska paikalla on mahdollisesti myös muita koiria. Tällä tavoin vältymme ikäviltä konflikti tilanteilta.